Ai, että minä tykkään tarinoista ja niiden kautta kumpuavista ajatuksista ja oivalluksista! Muistan tämän tarinan True Heats:n NLP Master Practitioner -koulutuspäivältä ja ajattelin sen jakaa nyt Sinulle <3

Kalastaja oli päättänyt päivän työnsä ja istui rannalla veneensä vieressä. Ohi kulki rikas liikemies, joka tuohtui nähdessään kalastajan laiskottelevan rannalla auringonlaskusta nauttien.

“Miksi et ole merellä kalastamassa?”, liikemies kysyi.

“Siksi, että olen saanut tänään jo tarpeeksi kalaa. Nyt istun tässä kaikessa rauhassa ilta-auringosta nautiskelemassa”, kalastaja vastasi.

“Miksi et kalasta vielä lisää, kun sinulla kerran on ylimääräistä aikaa?”, liikemies sanoi.

“Mitä minä sillä kalalla tekisin?”, vastasi kalastaja.

“Voisit myydä sen ja ansaita enemmän rahaa. Rahalla voisit ostaa veneeseesi vielä toisen moottorin. Sitten pääset ulommas merelle kalastamaan syvemmille vesille, voit pyytää enemmän kalaa ja ostaa nailonverkot. Silloin voit saada  vieläkin enemmän kalaa ja vielä enemmän rahaa. Pian sinulla on tarpeeksi rahaa ostaa vielä toinen vene. Ja vähitellen voit koota kokonaisen kalastuslaivaston, myydä sen ja ansaita hirveästi rahaa.”

“Entä mitä minä sitten teen?”, kalastaja kysyi.

“Sitten voit vähentää työtä ja nauttia elämästä kaikessa rauhassa”, liikemies sanoi.

“Mutta sitähän minä teen juuri nyt!”, kalastaja vastasi.

Mitä ajatuksia tarina Sinussa herätti? Olisipa mahtavaa, jos kirjoittaisit niitä alle kommentteihin!

Minusta tämän tarinan voisi aina aika ajoin itsellensä lukea (vaikka iltasatuna) ja muistutella erilaisista tavoista elää elämää. Pyrin elämään kuin kalastaja, mutta ajoittain sen ääni meinaa hukkua kiireen ja ahneuden melun alle. Tämän päivän elämän menossa on äärimmäisen helppo harhautua sivupoluille kalastajan ajattelumaailmasta ja tyylistä elää. Ja silti, tavoittelemme kaikki kuitenkin lopulta sitä samaa päämäärää – tavat edetä sitä kohti ovat vain hyvin erilaisia kalastajalla ja liikemiehellä.

Hyvää yötä 🙂
-Sanna-