Jalat maassa, pää pilvissä. Minä muuttaisin tämän sanonnan, että keho tässä hetkessä, mieli mahdollisesti jossain muualla. Tässä faktoja:

Keho on aina tässä hetkessä. Se ei elä eilistä päivää tai huomista, vain tätä kellon lyömää.

 

Ihmisen mieli on toisenlainen. Se voi elää kaikkea tätä: mennyttä, tulevaisuutta tai nykyisyyttä.

 

IHAN MIELETÖNTÄ, EIKÖ?!? Minusta on!

Pystymme viemään mielemme (ajatuksemme) halutessamme nykyhetkestä menneisyyteen tai tulevaisuuteen. Joskus ajatus liikuskelee “aikajanalla” ihan automaattisestikin, ilman suoranaista haluamme tai ohjaustamme. Mielen luonteeseen nyt vain kuuluu liikuskella sinne tänne. Piirroksena se voisi näyttää vaikka tältä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mieti, mikä mahdollisuus meille on suotu! Me pystymme…

  • siirtymään ajatuksissamme menneisyyteen, esimerkiksi mukaviin muistoihin ja ikään kuin elämään ne uudelleen. Tällöin mielemme on menneisyyden hyötykäytössä. Mikä sen upeampaa, kun muistella aiemmin tapahtunutta, tunnerikasta kokemusta ja saada sama tunne syttymään jopa nykyhetkessä uudelleen. WAU!
  • siirtymään ajatuksissamme tulevaisuuteen, esimerkiksi suunnittelemaan lähitulevaisuuden reissua tai valmistautumaan tulevaan, upeasti menevään esiintymiseen. Tällöin mielemme on tulevaisuuden hyötykäytössä. Aika mahtavaa, että voimme luoda mielikuvia haaveista, unelmista ja suunnitella tekemisämme tai vaikka aikatauluja niihin pääsemiseksi. TUPLA WAU!

Ja koska kaikilla kolikoilla on kaksi puolta, löytyy tästäkin mahtavasta kyvystä myös haaste. Yhtä lailla mielemme voi siirtyä aikajanalla tulevaisuuteen tai menneisyyteen, mutta aiheuttaen meille negatiivisen kokemuksen ja tunnetilan nykyhetkeen.

  • Me pystymme siirtymään ajatuksissamme menneisyyteen ja murehtimaan siellä sanottuja sanoja tai tekoja tai “uudelleenelää” ikäviä tilanteita. Me pystymme siirtymään ajatuksissamme myös tulevaisuuteen ja huomaamaan ja pelkäämään tulevaisuuden mahdollisia uhkia ja vaaroja. Tällöin mielemme on menneisyyden tai tulevaisuuden haittakäytössä, varsinkin jos jumitumme näihin ajatuksiin.

 

Jos haluat hyötykäyttää tätä mahtavaa kykyä (ja samaan aikaan välttää sen haittakäyttöä) suosittelen:

Ala huomaamaan päivien pienissä hetkissä missä mielesi viipottaa: onko ajatuksesi nyt hetkessä, menneessä vai tulevassa. Huomaaminen on kaiken alku.

 

Harjoituta hyötykäyttöä! Muistele onnistumisiasi, tunnerikkaita muistoja ja elä hyvä uudelleen ja uudelleen. Tätä et taatusti tee koskaan liikaa!

 

Opettele taitoja, joilla saat siirrettyä ajattelusi haitalliselta puolelta hyödylliselle puolelle. Tässä pystyy kehittymään valtavasti!

 

Ja hyödynnä tehokkaasti toimivaa keinoa: mielen palauttamista nykyhetkeen. Voit palauttaa mielesi nykyhetkeen hengityksen kautta, aistien avulla tai keskittymällä täysin käsillä olevaan toimintaan tai hetkeen. Se toimii takuuvarmasti!

 

Kuten Viisas mieli -kirjassa viisaasti sanottiin: “Kantaessamme mukanamme menneisyyden kärsimystä, nykyisyyden kuormaa ja tulevaisuuden huolta, taakastamme voi tulla liian suuri kantaa”. Juurikin siksi toivon kaikille teille näitä auttavia mielenhallinnan taidon treenejä. Paljon. Ja useasti.

Rakkaudella,
-Sanna-